Voor steenachtige werkbladen bent u bij Steenhouwerij J.H. Smits & Zonen BV aan het juiste adres. De werkbladen zijn leverbaar in een zeer breed scala aan verschillende materialen en kleuren.

Werkbladen van natuursteen, voor bijvoorbeeld keukens, zijn niet alleen chic en sfeerverhogend. Als ze op de juiste wijze zijn vervaardigd en bewerkt, zijn ze ook zeer duurzaam en praktisch in het gebruik. Er is een ruime keuze en elke natuursteen heeft zijn eigen karakter. Belgisch hardsteen geeft een nostalgische sfeer, marmer levert een klassieke uitstraling, graniet doet het goed in een modern ontwerp.

Ook composiet kan een goede keus zijn voor een werkblad. Composiet is een samengesteld materiaal uit 90 procent kwarts, kunsthars en kleurstof (zie ook bij materialen). Composiet heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo zorgt de compacte structuur voor een gesloten en slijtvast oppervlak dat nauwelijks onderhoud vergt. Daarnaast is composiet in talloze varianten verkrijgbaar. Dankzij dit brede programma is er voor elke toepassing een composiet met de juiste kleur en sfeer voorhanden.

Als derde zijn er de keramiek bladen. De moderne techniek maakt het mogelijk keramiekplaten te vervaardigen met lengtes tot 360 cm met de meest uiteenlopende prints welke niet van origineel zijn te onderscheiden. Wij verwerken ook de speciale variant Dekton.