Spoelbakken kunnen op diverse manieren worden vervaardigd. Massieve spoelbakken worden gemaakt uit één blok natuursteen, meestal graniet of Belgisch hardsteen, en zijn een aanwinst voor elk interieur. Een spoelbak kan ook bestaan uit een aantal verlijmde platen natuursteen of composiet. De bodemplaat kan van afschot worden voorzien. In badkamers wordt daarbij vaak een verborgen afvoer toegepast.

Betrekkelijk nieuw zijn de spoelbakken van Silestone composiet. Deze zijn vervaardigd uit één stuk en hebben afgeronde binnenhoeken. Ze zijn verkrijgbaar in het formaat 50 x 40 x 15 cm, in niet minder dan 21 kleuren!

Het assortiment wordt compleet gemaakt door de klassieke tegeltjesbakken; hierbij is de spoelbak bekleed met tegeltjes. Deze bakken zijn voorzien van een overloop. Overigens leveren wij ook spoelbakken van roestvrij staal, al dan niet in combinatie met keuken- en badkamerbladen.

Er is een groeiende vraag naar werkbladen in combinatie met een gelijmde spoelbak van het zelfde materiaal. Wij maken deze samengestelde spoelbak in elke gewenste maat. De bak is tevens voorzien van een aflopende bodemplaat.