Natuursteen is een van de vroegste en belangrijkste bouwmaterialen uit de geschiedenis van de mensheid. Denk bijvoorbeeld aan de Egyptische piramides, de Griekse tempels en de Romeinse bruggen en aquaducten.

Vanwege de vele gebruiksmogelijkheden, de grote duurzaamheid en de tijdloze schoonheid is natuursteen door de eeuwen heen een bron van inspiratie gebleven voor architecten en ontwerpers. Ook vandaag de dag wordt dit veelzijdige materiaal op de meest uiteenlopende manieren toegepast. Voor zowel constructieve als decoratieve doeleinden.

Daarnaast is er een toenemend aantal van natuursteen afgeleide producten beschikbaar. Een bekend voorbeeld van zo’n kunststeensoort is composiet (zie ook onder materialen). Deze nieuwe producten zijn verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. Bovendien kunnen ze in allerhande vormen worden geproduceerd.

Bekende natuursteentoepassingen in het exterieur zijn gevelbekleding, dorpels, muurafdekkers en vijver- en zwembadranden. Daarnaast worden natuur- en kunststeen gebruikt voor uiteenlopende randen, lijsten en andere afwerkingen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij staan open voor elk idee. Meer informatie over de verschillende soorten natuursteen en kunststeen vindt u in het menu materialen.